Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • OnePlus Nord N10 5G

  • POCO X3

  • Google Pixel 5

  • Google Pixel 4a

  • OnePlus Nord

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Wij werken momenteel aan een nieuw forum voor Androidworld. Het is daarom momenteel niet mogelijk om te reageren of nieuwe topics aan te maken.

HansvdT

HansvdT

  • Lid sinds 16 maart 2010
  • Berichten 9
  • Reputatie 0
  • #1
  • 25 april 2010
  • 11:50

Goedemorgen,

Ik heb ineens geen wifi internetverbinding meer op mijn Legend.

Ik heb al geprobeerd om de verbinding te verwijderen en opnieuw te zoeken maar dat mag niet baten

Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn??

Bewerkt (22 april 2013 12:21)
EricNL

EricNL

  • Lid sinds 15 januari 2010
  • Berichten 334
  • Reputatie 0
  • #2
  • 25 april 2010
  • 12:24

Gebruik je apps zoals bv Locale? Zoja, verwijder die dan even en kijk of het probleem opgelost is. Dit was nl het probleem op mijn Desire. Een keer uitschakelen en opnieuw opstarten doet meestal ook wonderen!

Bewerkt (22 april 2013 12:21)

Huawei Nexus 6P 64GB Graphite
Huawei Watch

HansvdT

HansvdT

  • Lid sinds 16 maart 2010
  • Berichten 9
  • Reputatie 0
  • #3
  • 26 april 2010
  • 12:00

Heel raar maar na een restart van mijn wifi router werkte het weer naar behoren
Ik had dit al eerder geprobeerd maar toen mocht het niet baten.

Bewerkt (22 april 2013 12:21)
Scaramaus

Scaramaus

  • Lid sinds 08 maart 2010
  • Berichten 9
  • Reputatie 0
  • #4
  • 29 april 2010
  • 15:50

Hallo allemaal,
Ik heb min of meer hetzelfde probleem.
Als ik in de instellingen kijk dan zie ik m'n wifi, maar elke keer als het toestel verbinding probeert te zoeken zie ik de volgende melding: “Obtaining IP-address from…” gevolgd door een unsuccesful, terwijl de signalstrength van de Wifi goed is.
Hetzelfde gebeurt er min of meer in de We-Fi app, die ook geïnstalleerd is. tevens heb ik Locale en Juicedefender geínstalleerd, beide staan echter uit. Een reboot van het toestel alsmede de router geeft geen oplossing. Ik heb dit al eens eerder gezien, maar toen kreeg ik vanzelf weer verbinding, nu lijkt het wat vasthoudener.
Ik weet niet of dit er mee te maken heeft, maar mijn telefoonverbinding valt ook vaak weg en thuis heb ik zowiezo geen 3G verbinding.

Hopelijk heeft er iemand een idee, of zal ik gewoon maar eens naar de t-mobile store lopen?

Thanks
maurice

Bewerkt (22 april 2013 12:22)
87Vortex87

87Vortex87

  • Lid sinds 06 oktober 2009
  • Berichten 843
  • Reputatie 0
  • #5
  • 29 april 2010
  • 16:16

Locale is een app die je helemaal moet verwijderen voor het functioneren van Wi-Fi. Dit probleem is idd al wel bekend. Je moet die app dus echt helemaal verwijderen en niet alleen uitzetten.

Bewerkt (22 april 2013 12:22)
Scaramaus

Scaramaus

  • Lid sinds 08 maart 2010
  • Berichten 9
  • Reputatie 0
  • #6
  • 29 april 2010
  • 17:30

Helaas, Locale verwijdert maar geen effect.

Bewerkt (22 april 2013 12:22)
Mario

Mario

  • Lid sinds 16 september 2010
  • Berichten 2
  • Reputatie 0
  • #7
  • 16 september 2010
  • 10:46

Heb je een firmware update gedaan? Ook problemen met je smsberichten?

Bewerkt (16 september 2010 10:46)

Reageer

We werken momenteel hard aan een nieuw forum voor Androidworld. Het is daarom helaas niet mogelijk om op dit topic te reageren.