Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • OnePlus Nord N10 5G

  • POCO X3

  • Google Pixel 5

  • Google Pixel 4a

  • OnePlus Nord

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Wij werken momenteel aan een nieuw forum voor Androidworld. Het is daarom momenteel niet mogelijk om te reageren of nieuwe topics aan te maken.

teun_beumer

  • Lid sinds 06 juli 2013
  • Berichten 2
  • Reputatie 0
  • #1
  • 6 juli 2013
  • 16:46

Ik heb mijn Lifetab nu zo'n 1,5 jaar.
Tot nu toe heeft alles altijd feilloos gewerkt.

Echter sinds vanmorgen kan het systeem blijkbaar niet meer “Wi-Fi”inschakelen.
Bij controle mijnerzijds zie ik op de Wi-Fi pagina de blauwe schakelaar op “Uit”staan.
Blijkbaar hangt het systeem want ik kan niet de schakelaar op “Aan”zetten.
Tevens geeft het systeem op de rechterkant van de pagina aan: Wi Fi inschakelen. Dit gebeurt echter ook na lange tijd niet.

resetten geeft ook geen oplossing.

Heeft iemand een idee om dit probleem op te lossen?

m.vr.gr.

Teun

Bewerkt (6 juli 2013 17:58)

nanders

  • Lid sinds 05 oktober 2010
  • Berichten 6042
  • Reputatie 300
  • Moderator Moderator
  • Moderator Moderator
  • #2
  • 6 juli 2013
  • 18:04

Beste Teun,
Ik heb het emailadres even verwijderd omwille van drie redenen. 1) Het achterlaten van emailadressen op fora veroorzaakt veel spam in je mailbox; 2) Onder de profielfoto's is reeds de mogelijkheid om email te verzenden; 3) als forum moedigen wij niet aan om reacties per email te versturen. De kracht van een forum is juist het opbouwen van een grote databank door de gehele gebruikersgemeenschap. Als iedereen vragen per email gaat beantwoorden gaat dat verloren.

Kun je wel in de wifi instellingen komen? Zo ja, dan zou ik even proberen het thuisnetwerk in de wifi-lijst te verwijderen en deze opnieuw toe te voegen.

Bewerkt (7 juli 2013 11:21)

teun_beumer

  • Lid sinds 06 juli 2013
  • Berichten 2
  • Reputatie 0
  • #3
  • 8 juli 2013
  • 13:00

teun_beumer
Ik heb mijn Lifetab nu zo'n 1,5 jaar.
Tot nu toe heeft alles altijd feilloos gewerkt.

Echter sinds vanmorgen kan het systeem blijkbaar niet meer “Wi-Fi”inschakelen.
Bij controle mijnerzijds zie ik op de Wi-Fi pagina de blauwe schakelaar op “Uit”staan.
Blijkbaar hangt het systeem want ik kan niet de schakelaar op “Aan”zetten.
Tevens geeft het systeem op de rechterkant van de pagina aan: Wi Fi inschakelen. Dit gebeurt echter ook na lange tijd niet.

resetten geeft ook geen oplossing.

Heeft iemand een idee om dit probleem op te lossen?

m.vr.gr.

Teun

Kun je wel in de wifi instellingen komen? Zo ja, dan zou ik even proberen het thuisnetwerk in de wifi-lijst te verwijderen en deze opnieuw toe te voegen.


Beste Nanders,

De opstartsoftware van WIFI komt niet eens zo ver. Alle netwerken in mijn omgeving die ik voor dit probleem altijd zag, zijn verdwenen.
Kijkende bij de “instellingen” zie ik de volgende situatie:

Linkervak alle onderwerpen met Wifi aan de bovenkant.
De blauwe kolom van Wifi met de aan/uit knop op UIT ( kan ik niet wijzigen, het hangt..)
Rechtervak een zwart blok met de tekst: Wifi inschakelen…

Maar Wifi schakelt niet in en blijft in bovenstaande status.

Ik heb twee vragen:
1. hoe moet ik het systeem zo ver krijgen dat Wifi weer gaat werken?
2. Is het een optie om de lifetab terug te brengen naar de fabrieksinstellingen. Indien mogelijk, wat is dan de beste procedure?

In geval al bedankt voor de gedane moeite.

Met vriendelijke groeten

Teun

Misschien heb je onderstaande gegevens nodig:
Lifetab P9514
Android 4.0.3
Build nr. MD-LIFETAB-P9514-20120719.2

jobgerjon

  • Lid sinds 15 juli 2016
  • Berichten 1
  • Reputatie 0
  • #4
  • 15 juli 2016
  • 17:22

ik heb hetzelfde probleem.
ik heb een factory reset en een boot in safemode geprobeert, maar niks werkt.
waarschijnlijk is het een hardware fout van de wifikaart.

GerKuijn

  • Lid sinds 01 december 2015
  • Berichten 1053
  • Reputatie 0
  • #5
  • 15 juli 2016
  • 23:04

ik had het probleem ook! wat ik gedaan heb is het volgende:
1. factory reset
2. opnieuw firmware flashen
3. als hij het nog niet doet, nog een keer firmware flashen!

nou werkt het weer bij mij

GerKuijn

Reageer

We werken momenteel hard aan een nieuw forum voor Androidworld. Het is daarom helaas niet mogelijk om op dit topic te reageren.