Wij werken momenteel aan een nieuw forum voor Androidworld. Het is daarom momenteel niet mogelijk om te reageren of nieuwe topics aan te maken.
Kijk hier eens:
http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s-plus/35796-samsung-galaxy-s-plus-index-roms-kernels-tools.html
Met alles in gewone mensentaal uitgelegd!
nanders;400026Pas je titel aub even aan (eerste bericht bewerken -> meer opties) want de huidige beschrijft je vraagt niet
Ok, is gebeurd ….
@ RedArrow :
Bedankt voor je reactie. Dat topic had ik al aandachtig doorgelezen maar dan weet ik nog steeds niet wat een baseband- en een kernelversie is? In dat topic lees ik alleen waar ik de diverse datapakketten kan vinden
Hier wat termen:
De kernel is de sleutel tussen hardware en software. Die bepaalt bijvoorbeeld hoeveel volt spanning naar je scherm moet en hoe snel de processor moet draaien. Deze kernels worden vaak geüpdatet naar nieuwere versies.
De baseband staat centraal voor de drivers van je modem wat in je telefoon zit waarmee er data- en telefoonverkeer geregeld wordt. Ook deze wordt soms geüpdatet.
Het buildnummer is een nummer wat staat voor wie, wanneer en vaak op welke machine de broncode heeft/is gecompileerd tot de binaire code waar je telefoon op draait.
Als ik het dus goed begrijp is het niet noodzakelijk om ook een nieuwe Kernel-versie te installeren als je een andere Android-versie (ROM?) wil installeren?
Als ik dus naar een hogere Android versie wil, hoef ik in principe alleen maar een nieuwe ROM te instelleren? Of is het toch aan te raden om ook andere zaken te updaten?
een ROM bestaat altijd uit een kernel, dus als je een nieuwe ROM installeert dan komt daar automatisch een nieuwe (al dan niet een nieuwe versie) kernel mee. Kort door de bocht bestaat een ROM uit:
1. een kernel + modem etc.
2. het Android OS
3. wat core functionaliteit zoals dailers, kalender, etc.
4. overige apps die ontwikkelaars er bij hebben gevoegd voor volledigheid.
Als je een nieuwe ROM wilt hoef je dus niet eerst een kernel te installeren.
Kijk, dat maakt me een hoop duidelijk ….Bedankt voor je uitleg ….
Een nieuwe ROM is dus voldoende en dan is het niet meer nodig om allerlei andere zaken erbij te installeren. Dan ga ik me eens verder verdiepen in Odin en het flashen (?) van een nieuwe ROM.
Begrijp ik het goed dat flashen niet anders is dan het installeren van een andere ROM?
klopt, flashen staat synoniem voor installeren in dit geval. Flashen komt voort uit het ‘overschrijven van het flash geheugen’. In dit geval wordt het flash geheugen overschreven met een nieuwe ROM, en wordt deze dus ‘geinstalleerd’
Kijk aan, ik leer nog eens wat ….
Bedankt, dit stuk is me denk ik wel duidelijk zo ….
Ik heb een Galaxy S Plus met Android 2.3.6. Kan iemand mij wegwijs maken in de volgende termen.

Baseband-versie, Kernelversie en Buildnummer?
Wat moet ik allemaal wijzigen om een andere Android op m'n S Plus te zetten, zodat ik van die @#$%^* 2.3.6 af ben.
Misschien vraag ik naar een bekende weg maar ik ben nog niet echt thuis in deze materie en benamingen.
Hopelijk wil iemand mij hierin wegwijs maken ….