Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OnePlus Nord N10 5G

 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Wij werken momenteel aan een nieuw forum voor Androidworld. Het is daarom momenteel niet mogelijk om te reageren of nieuwe topics aan te maken.

Makker

Makker

 • Lid sinds 12 oktober 2010
 • Berichten 2186
 • Reputatie 250
 • #1
 • 11 april 2012
 • 00:09

Afgelopen tijd heb ik twee keer een volledig gebrickte Galaxy S toestel weer aan de praat gekregen, dankzij de methode van Adam Outler. i9000 Development Platform, AKA UnBrickable Mod and Software Based Resurrection - xda-developers

Samenvatting:

Open/demonteer SGS tot weerstandjes zichtbaar zijn.
Verwijder weerstandje xOM5
Soldeer draadje tussen centraal contact van weerstandje xOM5 en centraal contact van een van de weerstandjes xOM0 of xOM3
Sluit/monteer SGS weer in oorspronkelijke toestand.

Download de software voor Ubuntu, Java, Resurrection en One-click
heimdall
Flash herstelsoftware (resurrection)
Flash daarna (2x) herstel software One-Click
heimdall.
Toestel werkt weer en nu kun je, indien je dat wilt, je favoriete
ROM(+root) erop gezet worden.
Het enige verschil is nu;
a) bricken kan niet meer,
b) de powerknop moet iets langer (± 5 seconde) ingedrukt worden bij het starten.
Alle andere functies werken gewoon (drie knoppen,
JIG,usb,CWMenzovoorts).

Wanneer ‘solderen’?

Een toestel is gebrickt als er werkelijk niets meer werkt. Ondanks een volle batterij reageert het toestel nergens meer op, geen knop, geen usb aansluiting, geen JIG. Reageert het toestel wel ergens op (een lichtje, tril of wat dan ook) dan is het toestel niet gebrickt en zijn er How To's op dit forum hoe het toestel weer aan de praat te krijgen.

Even een waarschuwing vooraf.

Ondanks de suggestie van Adam Outler dat je deze methode ook als voorzorg kunt toepassen, zodat je toestel nooit meer gebrickt kan raken (wat ook zo is) raad ik dit toch af. Het is namelijk een behoorlijk gepriegel op de vierkante millimeter. Heb je nog nooit gesoldeerd, begin er niet aan of vraag een vriend/kennis met (professionele) ervaring in solderen om het voor je te doen. Hoewel, ik ben ook maar een amateur en mij is het gelukt.
Heb je een gebrickt toestel, ga dan eerst na of je toestel nog onder de garantie valt. Overweeg je echter om je toestel weg te gooien, dan is de onderstaande ‘How To’ wellicht iets voor je. Natuurlijk blijf je zelf verantwoordelijk voor alle gevolgen. Als je het niet goed doet, dan kun je hem alsnog weggooien, doe je het wel goed dan heb je weer een werkend toestel.

Wat heb je nodig.

Wat je nodig hebt is een soldeerbout met een heel fijn puntje, soldeertin, fluxvloeistof, een dun draadje, een vergrootglas of iets waarmee je kleine dingen goed kunt bekijken, een pincet en niet te vergeten een vaste hand. O ja, ook nog een klein kruiskop schroevendraaiertje (ph 0 ) waarmee je de achterkant van je SGS kunt losschroeven.
Verder een paar software programma's, die je gratis kunt downloaden. Als je al die dingen al hebt, ben je geen cent kwijt.

Ikzelf heb een micro-soldeerboutje en een klein busje fluxvloeistof aangeschaft (± 10 euro bij Conrad). Dat dunne draadje haal je van een oud relais af. Dat is heel dun en bovendien aan de buitenkant geïsoleerd. Het maakt niet uit of het relais kapot is of niet. Je hebt alleen maar ± 5 centimeter van die draad (winding) nodig. Op zo'n relais zitten vele meters van dat draad en als je ergens een garage of elektrawinkel in de buurt hebt, dan heeft die vast wel enkele afgedankte relais. Anders de goedkoopste aanschaffen (een of twee euro).

How To

1) Open maken SGS

Het open maken van een SGS is vrij simpel. Verwijder de achterkant, haal de batterij eruit en schroef de 7 schroefjes los (fig1). Wrik aan de kant van de vol up/down met een kleine schroevendraaier of mesje voorzichtig de achterplaat los (fig2). Je hoort de ‘klemmetjes’ (een soort verdikking) losschieten en iets over de helft schiet de hele achterplaat los.
Je kunt nu met een klein mesje het contact voor de powerknop losmaken (fig3) en vervolgens de antenne (aan het eind van het witte draadje (rechts) en de drie stekkerdoosjes los wippen (fig4).
Nu kan de hoofdprintplaat vrij gemaakt worden (fig5) en die draai je om (fig6). Vervolgens verwijder je het dunne aluminiumafdekplaatje door voorzichtig in de hoekjes het plaatje omhoog te drukken(fig 7). Het plaatje zit rondom in een soort klemmetjes, waar ze straks ook weer in terug gedrukt wordt.

fig1

fig2

fig3

fig4

fig5

fig6

fig7

2) De sturing van de microprocessor aanpassen

Op een van de grote ic's (de zwarte ‘blokjes’) zit bij ons een plakker met tekst (fig 6 en 7, rechtsonder bij het losgemaakte powerknop contact) en daarnaast zitten de contacten die met elkaar verbonden moeten worden door dat dunne draadje. (Zie fig 8)

fig8

Het is de bedoeling dat het weerstandje xOM5 wordt verplaatst naar de twee contactpunten er onder en dat lijkt mij nauwelijks te doen. Veel ‘makkelijker’ is het om dit weerstandje helemaal weg te halen (los te solderen) en het middelste contactje met het draadje met een van de middelste contactjes van de weerstandjes xOM0 of xOM3 te verbinden (zie plaatje hierboven). Is dat gelukt dan heb je de ‘zwaarste’ klus achter de rug.

fig9

fig10

Tip: haal ongeveer 5 cm draad van de winding van het relais af. Soldeer de beide uiteinden van het draadje, zodat er soldeertin aan zit. Vouw een haakse bocht in beide vertinde uiteinden en knip het omgebogen uiteinde af tot ongeveer een halve millimeter. Deze stukjes van de draad worden dan op de bewuste contactpuntjes gesoldeerd.
Nog een tip: leg de printplaat tussen een paar ‘zware’ voorwerpen, zodat hij niet gaat schuiven tijdens het solderen.
Als je een AVO(ampère, volt, weerstand)-meter hebt, kunt je controleren (met bijvoorbeeld twee spelden tegen de contacten) of het draadje goed gesoldeerd is. Bij geen weerstand is het goed. Zit er een diode instelling op de AVO-meter dan hoor je een piepje als de verbinding met het draadje tussen de contacten goed is.

3) Herstelsoftware flashen

Een gebrickt toestel kan op geen enkele manier meer opstarten, omdat er een fout in de software is geslopen. Het gaat bijna altijd om een ‘beschadigde’ bootloader. Met speciale (dure) apparatuur in de reparatie afdeling kunnen ze dat wel herstellen door de hele software te vervangen door ‘nieuwe’ software. En dat schijnt vrij prijzig te zijn.
Populair gezegd. Stel dat je je toestel als een huis beschouwt met kamers voor ROM en Kernel en dergelijke, dan is bij beschadigde bootloaders bij wijze van spreken de sleutel van de voordeur afgebroken. Je komt niet meer naar binnen dus. Nu heeft Adam Outler iets bedacht, waardoor je wel binnen kunt komen. Namelijk door een sleutel te maken van de achterdeur, waardoor je van binnenuit altijd de voordeur kan open maken.

Omdat te doen gaan we digitaal de sturing van de microprocessor aanpassen en wel zodanig dat het toestel brickvrij wordt. We hebben hiervoor wel een Linuxbesturingsprogramma nodig (ook Android is op Linux gebaseerd) en dat draait in principe op elke computer. Voor Windows gebruiken we Ubuntu. Voor een Mac kan dit ook, maar omdat Mac's ook op Windows kunnen draaien staat hier uitsluitend de Window versie vermeldt.

Ubuntu is gratis te downloaden. Als je Windows draait deze -> wibu -> Download | Ubuntu
Een zeer handige handleiding voor Ubuntu is Ubuntu 11.10: Unity handleiding | Leo Cardinaals's Weblog
Bij het installeren van Ubuntu geef je dit besturingssysteem ongeveer 10 GB ruimte. Heb je Ubuntu eenmaal geïnstalleerd, dan krijg je bij het opstarten de keus uit Windows of Ubuntu. We kiezen nu voor Ubuntu.

In Ubuntu gaan we nu de laatste versie van Java downloaden: -> Verify Java Version
en de software voor het ontbricken -> Downloads - hummingbird-hibl - Boot sequence interception/redirection for Hummingbird processors - Google Project Hosting (alleen UnbrickableResurrectorR40.jar is nodig)
Uiteindelijk bij het opnieuw flashes van een ROM gebruik je (twee maal) One-click heimdall: http://files.teamkomin.com/i9000SGS/…-One-Click.jar

Er is nog een software programma en dat is OpenJDK Java 7 Runtime. Downloaden doe je vanuit Ubuntu Software Centrum Dit programma gebruik je om UnbrickableResurrectorR40 te openen (rechter muisknop gebruiken en keuze maken).

fig11

1) Start Ubuntu op (als je dat nog niet hebt gedaan)
2) Open Unbrickable Resurrector (met JDK Java 7 Runtime)
3) klik op download mode
4) type je (Ubuntu) paswoord en WACHT met ‘enter’
5) verbind je telefoon met usb aan je computer en DRUK ONMIDDELLIJK op ‘enter’

fig12


1) batterij eruit en weer erin. SGS met usb kabeltje aansluiten. De eerste keer drukken we op flash zonder de “Flash Bootloaders” aan te klikken vanwege de ingebouwde controle van heimdall.
2) dit herhalen we hierna, maar nu is “Flash Bootloaders” aangevinkt.

Je toestel rebooten en je hebt stock firmware XXJVT, Android 2.3.5

Vanaf stock kun je nu elke custom firmware en kernels gaan flashes (met root) die je zelf het liefste op je toestel wilt hebben.


Succes,

Makker

Bewerkt (7 januari 2014 12:31)

Galaxy S2 -> 4.1.2
Galaxy S4 ->5.0.1 (lollipop)
Galaxy S8 -> 9 (Pie)

Tab 2 10.1 -> 6.0.1(lollipop)

Zatta

Zatta

 • Lid sinds 28 februari 2011
 • Berichten 777
 • Reputatie 0
 • #2
 • 11 april 2012
 • 00:41

Zo, dat is een interessant verhaal, bedankt!

Bewerkt (24 april 2013 14:35)
beast

beast

 • Lid sinds 09 september 2011
 • Berichten 640
 • Reputatie 0
 • #3
 • 11 april 2012
 • 01:24

Hier heb ik een uitdraai op papier van gemaakt met een mooi mapje rond. Bedank voor de uitleg, dit is een serieuze uitleg!

Bewerkt (24 april 2013 14:35)
DaveDH

DaveDH

 • Lid sinds 07 november 2010
 • Berichten 2803
 • Reputatie 60
 • #4
 • 11 april 2012
 • 01:25

Hey Makker heb je toch de How-To geschreven !

Goed werk man !!
Nu weet iedereen dus dat onze telefoon software matig niet te slopen is !

+rep voor jou ! Verdient !

Bewerkt (24 april 2013 14:35)
AVS

AVS

 • Lid sinds 02 oktober 2009
 • Berichten 9885
 • Reputatie 0
 • #5
 • 11 april 2012
 • 07:01

Ziet er keurig uit makker!

Bewerkt (24 april 2013 14:35)

Samsung Galaxy S8+

pensador

pensador

 • Lid sinds 26 augustus 2010
 • Berichten 1045
 • Reputatie 30
 • #6
 • 11 april 2012
 • 10:18

Wow!mooie tut!Top gedaan!

Bewerkt (24 april 2013 14:35)
esther1801

esther1801

 • Lid sinds 08 september 2010
 • Berichten 3757
 • Reputatie 40
 • #7
 • 11 april 2012
 • 10:24

wowww Makkertje dat heb je mooi op schrift gezet, zelfs duidelijk voor mij ;-)
Rep onderweg…

Bewerkt (24 april 2013 14:35)

AW Forum Queen voor het leven

pbecks1963

pbecks1963

 • Lid sinds 03 januari 2011
 • Berichten 932
 • Reputatie 0
 • #8
 • 11 april 2012
 • 11:33

+rep… Goed man!

Bewerkt (24 april 2013 14:35)

SGS3/SGS5plus/Tab4
fervent gebruiker van: Tasker & Kustom

Bodie

Bodie

 • Lid sinds 18 januari 2011
 • Berichten 588
 • Reputatie 10
 • #9
 • 11 april 2012
 • 11:36

Mooie tutorial, alleen ik hoop dat ik hem nooit nodig ga hebben :p

Bewerkt (24 april 2013 14:35)
wools

wools

 • Lid sinds 16 augustus 2010
 • Berichten 1064
 • Reputatie 0
 • #10
 • 11 april 2012
 • 12:13

Een aanwinst voor dit forum makker je redt hier zeker een hoop sgs jes mee petje af

verstuurd met tapatalk 2

Bewerkt (24 april 2013 14:36)

Reageer

We werken momenteel hard aan een nieuw forum voor Androidworld. Het is daarom helaas niet mogelijk om op dit topic te reageren.